Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Βrothers gonna work it out!

Eίναι εκείνες οι Παρασκευές ...λατρεμένη μέρα...
που έπεφτες   για ύπνο με μεγάλη χαρά αφού  είχες γεμίσει τις προηγούμενες σου ώρες με πολύ 'πλατεία' !...και αυτό γιατί γνώριζα ότι πολύ πιθανόν την επομένη ίσως βρω κανένα καλό βινύλιο κάτω στο κέντρο ,το οποίο θα το έλιωνα ξανά και ξανά στο pick up του μικρού δωματίου μου.
Δεν είχα τη τύχη ενός αγοριού να έχω' δικό' μου δωμάτιο  αλλά ένα μικρο -στενό χωρίς γραφείο και το μοιραζόμουν με τον αδερφό μου από πάνω ..
Την πραγματική αξία όλου αυτού ,φυσικά την πήρα χαμπάρι με το καιρό!..
Πολλοί λένε ότι 'ποτέ' δεν θα ξεχάσουν τα τραγουδάκια της μάνας τους καθώς τους νανούριζε για να κοιμηθούν...εγώ ποτέ δεν θα ξεχάσω όταν αργούσα να ξυπνήσω εκείνα τα Σάββατα , που έβρισκε χρόνο αυτός να κατέβει πολύ πρωί στο κέντρο,να πάρει έναν ακόμα δίσκο  των PUBLIC ENEMY του LLcoolJ η κανένα maxi single των RUN DMC που τη συλλογή που είχαμε στο σπίτι μας την ζήλευαν μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.... βλέπεις οι RUN DMC μας κατέστρεψαν παντελώς και τους δυο ....η μάνα μας αν και Μαρία ,είχε κουραστεί να ακούει το Mary Mary συνεχώς στη διαπασών..
Έτσι λοιπόν με ξυπνούσε ...άγαρμπα...αλλά με ένα μεγάλο ΣΟΚ χαράς που στα αυτιά μου έπαιζε ένα καινούριο remix κάποιου κομματιού που θα είχαμε ρημάξει να ακούμε από το LP!Και λέω 'αυτιά' γιατί κοιτούσε να με τρελάνει τελείως ,βγάζοντας από την άκρη ένα old skool pick up της μάνας μας που είχε από τα νιάτα της...το έβαζε δίπλα στο αυτί μου και άφηνε τη βελόνα στο βινύλιο να ακουστεί το νέο HIP HOP άσμα!!!!.. Μα τι καλύτερο ...... αυτά ήταν Σαββατιάτικα ξυπνήματα.... full energy...με τη μια...!!!
Φυσικά ούτε έπλενα μούτρα μέχρι να ακούσω και την Β πλευρά από το οποιοδήποτε βινύλιο είχε φέρει,που πολλές φορές ήταν και 2 και 3.... Όλα τα λεφτά μας φεύγαν εκεί.... βινύλια...
Βλέπεις η μουσική αυτή μας έδενε και μας όριζε τον τρόπο ζωής μας..
Το HIP HOP ήταν ΖΩΗ για μας... ακόμα ένα κοινό στοιχείο μας.........και όσο και να έπεφτε 'ξύλο' μεταξύ μας...το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μπει το FEAR of a BLACK PLANET και να ακουστεί επιτόπου το ..'brothers gonna work it out'.... και τέλος!

Μπαϊρες ...όπως λέμε brothers... φυσικά όσο και αν προσπάθησα στη πορεία μου ,πάντα ήμουν ο δεύτερος ,πάντα ο μικρός,πάντα αυτός που φορούσε τα second hand , αυτός  που θαύμαζε και απολάμβανε τα υπέρ του ονόματος .Αυτός χάραζε και άφηνε πίσω του γραμμές...είτε στη παιδική ηλικία είτε στο σχολείο ..Γραμμές που κοιτούσα μην αλλάξω... γιατί αυτός ήταν μπροστά και ήξερε... που και πως να πάμε! άλλωστε Μπαϊρας είσαι!....

Εγώ πάντα η αντίδραση,εγώ πάντα ενάντια στα ΜΗ της μάνας και της οικογενείας.. εγώ πάντα στο ΕΛΑ πάμε...τι θα γίνει?....δε πειράζει ΑΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!...  άλλος ήταν όμως το ανοιχτό χαρτί... τον άλλον τον 'διάβαζες' ...δεν κρυβόταν ...ανοιχτό βιβλίο... κάτι τέτοιο μάλλον έπαιζε για να ξεχωρίζει η μάνα μου το 'καλό' από το 'κακό' παιδί!.. Καλά για την αδερφή μας .....ααστο ..άλλο επίπεδο ..'άφταστο' !Και το είχαμε πάρει χαμπάρι και οι δυο μας..εδώ και χρονιά!

Κάπως έτσι λοιπόν πορευτήκαμε.... 'βάθρο' ... 1ος και καλύτερος 2ος και 3ος... έτσι άλλωστε γεννηθήκαμε ..με τη σειρά !    Αλλα μετάξι μας υπήρχε ο σεβασμός και οι πρέπων αρχές...βλέπεις ποντιακό στοιχείο .... Και είμαστε 100% ..
Ειδικά αυτός μου το έμαθε να το λέω..: 'Ότι είμαι πρώτα Πόντιος...(δυο φορές Ελληνας δηλαδή) ,μετά είμαι Μακεδόνας και τέλος Θεσσαλονικιος! Αυτός μου έμαθε πράγματα 'αντίθετα' από αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου .   Στα ΝΑΙ υπάρχει και το ΟΧΙ ,στο κρύο θα βρεις και τη ζέστη , το σκοτάδι μπορείς να το κάνεις και φως...στο ΜΑΥΡΟ υπάρχει και το ΛΕΥΚΟ ....κάτι σαν τον ΠΑΟΚ ...αρρώστια μας κοινή  !    και κάποιες παιδικές αρρώστιες δεν ξεπερνιούνται ..όπως άλλωστε ο χαρακτήρας του ανθρώπου διαμορφώνετε στα πρώτα 7-8 χρόνια της ηλικίας του...μετά καθοδηγηθείτε από πρότυπα ..έτσι πιστεύω...έτσι έκανα...πίσω από τον μεγάλο Μπαϊρα..μέχρι την εποχή της 'επανάστασής' μας....
Βλέπεις όλα κάποια στιγμή έχουν και το τέλος τους άσχετα πόσο όμορφα η άσχημα είναι...

Η παιδική ηλικία άφησε τα δυο αδέρφια να πορευτούν αφού έκανε ότι έκανε,
 όπως και το σπίτι που κατά κύριο λόγο κατάφερε να τα 'σκληραγωγήσει΄ με το τρόπο της!
Βλέπεις πρέπει να έχεις κότσια για να μεγαλώνεις σε στρατιωτικό-οικογενειακό  περιβάλλον..και από μάνα που δεν γνώρισε μάνα..
Παρόλα αυτά ,και πάλι δεν χαλιούνται ...πάντα τα δυο αδέρφια σαν τους Statler & Waldorf του  muppet show, πάντα είχαν το κώδικα τους , πάντα με τις πιο επιτυχημένες ατάκες που..παντα.. πολλές φορές μόνο οι δυο τους μπορούσαν να καταλάβουν!..πάντα.........

και ...παντα...οπως ειπαν και οι PUBLIC ENEMY ...'brothers gonna work it out'....


                                                 23.11.2015


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου