Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Skra Getto Boys ... 'a story that must be told'


.Στα τέλη της δεκαετίας του '80 μια παρέα από γειτονιά  της Καλαμαριάς , γνωστή τότε ως 'Crazy Boys' , συνήθιζε να γράφει στους τοίχους ψευδόνυμα κάνοντας πολλούς να απορούν ! Πρωτεργάτης της παρέας σε εκείνα τα χρόνια ο Mash 21!..Ακολούθησαν οι Sly 3 , Spok 2, Lesi 4 και η παρέα μεγάλωνε μέχρι που έγινε σοβαρό πρόβλημα στο δήμο Καλαμαριάς!

Λίγα χρόνια αργότερα,το 1991 ,η ίδια παρέα ,αφού κατέγραψε και μια underground πορεία ως hip hop μπάντα ,έχοντας στο ενεργητικό της αρκετά ακυκλοφόρητα κομμάτια , αλλά και συμμετοχή σε πολλά extreme sports και άλλα διάφορα, επανήλθε στου δρόμου τα ''καμόματα'' με ένα νέο όνομα... αυτό των Skra Getto Boys ,  ένα απο τα ιστορικότερα crew της χώρας ,  που μέχρι και σήμερα παρουσιάζει τη δράση του ! Πολλά τα μέλη στα χρόνια που πέρασαν. Αλλωστε μιλάμε για μια παρέα που έτσι και αλλιώς υπήρχε και υπάρχει , αφού  τους ενώνει ο δεσμός της φιλίας πέρα απο το αναγκαίο 'κακό' του graffiti!

Writers που ανήκουν στο crew είναι ο Rek 79 , Liv-two , Jasone , Loue , Κrase ,
όπως και  Pait , Hobo , Pat και φυσικά ολόκληρη η παρέα των είκοσι και πλέον ατόμων που ακολουθούσε πάντα την ιδέα αυτού του crew! Εχοντας στο ενεργητικό τους πάνω απο μια χιλιάδα τοίχους αλλά και productions με τους περισσότερους Ελληνες writers ,οπως και μερικές απο τις μεγαλύτερες καταστροφές βαμμένων τρένων (μέσα σε αυτά και τα πρώτα whole cars και whole train σε μοντέλα ΟΣΕ στόν ελλαδικό χώρο ) ,έχουν κερδίσει άξια τον σεβασμό στον χώρο του ελληνικού graffiti και όχι μόνο , αναμφισβήτητα έχουν σπάσει το ρεκόρ του αρχαιότερου crew της χώρας!
3 σχόλια: